Welk filter heb ik nodig?

otoplastieken filter

Elke otoplastiek bevat een filter dat ervoor zorgt dat het geluid gedempt wordt. De beste otoplastiek is niet de de otoplastiek met het meest dempende filter. Dit is een misvatting die veel gemaakt wordt. Het lijkt zo logisch, maar het is niet altijd veilig.

Filters mogen niet 100% dempen

Een waarschuwing van je collega moet je wel kunnen horen wanneer de situatie onveilig is. Filters zorgen voor een zeer goede demping en het unieke van deze filters is: je kunt ze verwisselen. Had je altijd het zwaarste filter, maar ga je naar een andere functie met een ander geluidsprofiel? Dan kun je je otoplastieken hier op aanpassen. Zo kunnen ze langer mee.

Welk filter kies ik?

De keuze van het filter is erg afhankelijk van jouw situatie. Het grote voordeel van otoplastieken is dat het filter aangepast kan worden aan jouw situatie. De otometrist helpt je graag bij het maken van de keuze. De prijzen van de verschillende filters maken bij Hans Anders bijvoorbeeld niet uit.

Welke toepassing kies ik?

De gehoorbescherming die je nodig hebt hangt af van jouw persoonlijke wensen en van de geluidssituatie. Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming. Je hebt de standaard, universele oordoppen of oordoppen op maat (otoplastieken). En zelfs daarin heb je nog volop keuze zoals bijvoorbeeld slaapdoppen op maat, festival oordoppen of gehoorbescherming voor de bouw. Hieronder vertellen we je meer over de meest gangbare oplossingen. Bekijk hier het overzicht.

Otoplastieken

Otoplastieken bestellen?

Neem je jouw gehoor serieus en ga je voor optimale bescherming? Bestel dan hier otoplastieken op maat.

Share the Post:

Gerelateerde berichten