Wat doet een otometrist?

aanmeten otoplastieken

De otometrist verzorgt de aanmetingen van op maat gemaakte oordoppen en adviseert klanten over gehoorbescherming op maat. Ook kan een otometrist de gehoorgang inspecteren en een fysieke of digitale afdruk maken van de gehoorgang. Op klantvriendelijke en servicegerichte wijze weet hij of zij het contact met onze klanten op een top niveau te houden.

Een otometrist is dus belangrijk voor het juiste advies. 

Naast aanmeten en adviseren zijn andere functies van de otometrist:

  • Service bieden, lektesten en filterwissels uitvoeren
  • Cross-selling en upselling van producten
  • Belangrijkste aanspreekpunt voor klanten
  • Behandelen van zowel online als offline issues

Aanmeten otoplastieken

Het aanmeten van otoplastieken wordt gedaan door een otometrist. Allereerst vraagt de otometrist je een aantal dingen over je gezondheid. Bijvoorbeeld of je momenteel verkouden bent of dat je ooit geopereerd bent aan je oren. Dit is om te controleren of jouw oren geschikt zijn voor het dragen van otoplastieken.

Vervolgens neemt de otometrist een kijkje in je gehoorgang. Ziet alles er gezond uit en heb je geen last van cerumenproppen? Dan gaat de otometrist door naar de volgende stap: het inspuiten van de siliconenpasta.

Er worden eerst twee kleine watjes (waar een dun draadje aan zit) in je oren geschoven die het siliconenmateriaal tegenhouden. Wanneer deze goed zitten, wordt de siliconenpasta heel rustig in het oor gespoten en moet dan een paar minuutjes uitharden. Voor de afdruk is het dan het beste als je niet praat of lacht, of bijvoorbeeld kauwgom kauwt. Wanneer je je kaak beweegt, beweegt je oor mee en hierdoor kan de afdruk vervormen.

Is de afdruk hard? Dan haalt de otometrist deze er voorzichtig uit. Je afdruk is uniek aan jouw oor en wordt zorgvuldig opgeborgen en opgestuurd. En na twee weken ontvang jij jouw unieke otoplastieken!

Otoplastieken

Otoplastieken bestellen?

Neem je jouw gehoor serieus en ga je voor optimale bescherming? Bestel dan hier otoplastieken op maat.

Share the Post:

Gerelateerde berichten