Hoe hou je otoplastieken schoon?

Otoplastieken schoonhouden

Natuurlijk willen we dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je otoplastieken. Otoplastieken (op maat gemaakte oordoppen) gaan gemiddeld zo’n vier tot vijf jaar mee, maar er zijn dingen die je kunt doen om je gehoorbescherming langer mee te laten gaan. Lees hier hoe je de levensduur van je oordoppen verlengt.

1. Berg je otoplastieken goed op

Om extra lang te kunnen genieten van je otoplastieken hebben we een logisch advies: raak ze niet kwijt! Oordopjes zijn klein en je gebruikt ze waarschijnlijk vaak in ruimtes waar weinig licht is, of in situaties waar je ze makkelijk verliest. Gelukkig zijn er verschillende accessoires waarmee je de kans om je oordoppen kwijt te raken aanzienlijk verkleint.

Wanneer je zakelijk bestelt via Seeh ontvang je altijd een gratis koord & clip of minigrip. Ook ontvang je een gratis opbergetui waarin je makkelijk en veilig je otoplastieken kan bewaren. Zo zijn je oordoppen veilig opgeborgen en je hebt ze altijd en overal bij de hand. Bang dat je je otoplastieken verliest wanneer je ze in je oren hebt? Met het koord speciaal voor oordoppen voorkom je dit eenvoudig.

2. Houd je otoplastieken oorsmeervrij

Je oordoppen worden natuurlijk minder snel vies wanneer je schone oren hebt. In ieder gezond oor zit oorsmeer, maar sommige mensen hebben last van overtollig oorsmeer. Hierdoor heb je waarschijnlijk snel last van verstopte oren. Dit maakt het schoonmaken van de oren een lastig en vervelend klusje. Misschien ga je hiervoor zelfs wel eens langs bij je huisarts. Maar wist je dat je met Alpine Ear Spray nu ook gewoon thuis je oren een intensieve reinigingsbeurt kunt geven? Dit is niet alleen prettig voor je oordoppen, maar ook voor je oren. De milde formule van de oorspray draagt namelijk bij aan een gezonde gehoorgang. Moet je met enige regelmaat je oren laten uitspuiten? Door Alpine Ear Spray te gebruiken heb je minder snel last van een verstopt oor.

3. Maak je otoplastieken regelmatig schoon

Vergeet ook niet regelmatig je gehoorbescherming schoon te maken. Het lijkt misschien een open deur, maar bij veel mensen schiet het er nog wel eens bij in. Toch is het belangrijk om je oordopjes met enige regelmaat een opfrisbeurt te geven. De otoplastieken kunnen eenvoudig gereinigd worden met desinfecterende Alpine Clean reinigingsspray of met water en zeep. Droog de oordoppen af met een schone theedoek of met een tissue. Je kunt de oordoppen meteen weer gebruiken. Bij de op maat gemaakte oordoppen wordt een schoonmaakhaakje (cerumenpen) geleverd. Hiermee kun je eventueel oorsmeer in de opening van de oordop verwijderen.

Hoe lang gaan otoplastieken mee?

Hoe lang je van je gehoorbescherming gebruik kunt maken verschilt per product. We spreken bij alle oordoppen over een gemiddelde levensduur van vier tot vijf jaar, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Zo groeit je oor je hele leven lang door, omdat het uit kraakbeen bestaat. Oordoppen op maat kunnen hierdoor na een aantal jaren niet meer goed aansluiten in het oor. Maar wanneer je bovenstaande stappen regelmatig uitvoert is de kans groot dat je langer plezier hebt van je otoplastieken!

Otoplastieken

Otoplastieken bestellen?

Neem je jouw gehoor serieus en ga je voor optimale bescherming? Bestel dan hier otoplastieken op maat.

Share the Post:

Gerelateerde berichten