Wat zijn otoplastieken?

otoplastieken

Heb je ooit gehoord van otoplastieken? Dit is een ander woord voor op maat gemaakte oordopjes. Deze oordoppen worden opgemeten bij een audicien of bij jou op locatie.

Voordelen van otoplastieken

 • Perfecte pasvorm en dus erg comfortabel
 • Verwisselbare filters voor alle activiteiten
 • Onzichtbaar
 • Tijdens het dragen van een bril geen last van de pootjes
 • Duurzame keuze

otoplastieken aanmeten

Wat is de beste gehoorbescherming?

Er zijn meerdere mogelijkheden bij het kiezen van gehoorbeschermingsmiddelen. Bijvoorbeeld universele oordoppen, oorkappen of op maat gemaakte oordopjes (otoplastieken). Met 20 jaar ervaring hebben we ontdekt wat de beste oplossing is.

Otoplastieken, oorkappen of universal-fit?

Otoplastieken worden op maat gemaakt en worden daarom beschouwd als de beste gehoorbescherming. Omdat de otoplastieken persoonlijk op maat gemaakt worden passen ze perfect in je oor en zijn ze zeer comfortabel om te dragen. Ze sluiten de gehoorgang perfect af en zijn zo klein en mooi afgewerkt dat je gehoorgang veilig gedempt wordt. Daarnaast is het materiaal van de otoplastieken gemaakt van een stevige massa, waardoor ze meer geluid absorberen en beter regelbaar zijn dankzij het filter. Een ander groot pluspunt is dat otoplastieken comfortabeler zijn om te dragen dan bijvoorbeeld oorkappen, omdat deze vaak het omgevingsgeluid vervormen en/of verzwakken en lastiger te dragen zijn. En nog een bijkomend voordeel bij het dragen van een bril: je hebt geen last meer van de pootjes van je bril die vast komen te zitten onder de oorkappen.

Welke uitvoering heb ik nodig?

Welke gehoorbescherming je nodig hebt hangt af van je persoonlijke voorkeur en van de geluidssituatie. Zo zal een metaalbewerker  een ander filter met andere eigenschappen gebruiken dan een motorrijder. En in de bouw heb je een ander geluidsprofiel en dus een ander filter nodig dan een muzikant. Elke situatie is anders en vereist andere kenmerken van de otoplastieken. Seeh biedt de beste gehoorbescherming voor de industriële en commerciële markt. Op de homepagina van Seeh vind je meer informatie over de verschillende uitvoeringen van otoplastieken.

Harde of zachte otoplastieken?

Een van de meest gestelde vragen is welk materiaal het beste is voor deze op maat gemaakte oordoppen. Zachte otoplastieken zijn gemaakt van siliconen en harde otoplastieken zijn gemaakt van acrylaat. In 95% van de gevallen wordt gekozen voor zachte otoplastieken. Het zachte materiaal zit erg comfortabel in het oor. En wanneer je beweegt of praat zijn ze flexibeler in de gehoorgang en vallen ze niet op de werkvloer. Maar harde otoplastieken hebben ook voordelen. Wanneer je je otoplastieken vaak in en uit doet omdat je vaak naar verschillende kamers gaat of veel verschillende korte taken uitvoert, zijn harde otoplastieken een goede keuze. Dankzij het harde en dus gladdere materiaal gaan de otoplastieken er makkelijker in en uit, waardoor ze handiger in gebruik zijn. Harde otoplastieken hebben over het algemeen een langere levensduur en zijn makkelijk schoon te maken. Uiteindelijk is het altijd een persoonlijke keuze en kun je jouw situatie met een deskundige bespreken.

Waar kunnen otoplastieken voor worden gebruikt?

Otoplastieken worden persoonlijk opgemeten waardoor het gebruiksgemak erg hoog is. De otoplastieken worden uitgerust met een filter dat de gewenste demping geeft, bijvoorbeeld tijdens een motorrit of bepaalde activiteiten.

Een aantal voorbeelden

 • Otoplastieken voor slapen
 • Otoplastieken voor werken
 • Otoplastieken voor muziek
 • Otoplastieken voor festivals
 • Otoplastieken voor klussen
 • Otoplastieken voor motorrijden
 • Otoplastieken voor vliegen
 • Otoplastieken voor schietsport
Otoplastieken

Otoplastieken bestellen?

Neem je jouw gehoor serieus en ga je voor optimale bescherming? Bestel dan hier otoplastieken op maat.

Share the Post:

Gerelateerde berichten