Welke gehoorbescherming is het beste?

Otoplastieken schoonhouden

Er zijn vier soorten gehoorbescherming: schuimpluggen, universele oordoppen, oorkappen of op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken). Het is duidelijk dat gehoorbescherming steeds vaker wordt aangeraden. De schade van luide geluiden is immers niet terug te draaien. Steeds vaker worden deze berichten ook vanuit gezondheidsorganisaties verspreid. Maar wanneer je kiest voor gehoorbescherming, welke variant is dan de beste keuze?

Gebruik van gehoorbescherming wordt door de WHO aangeraden bij 100 decibel, vooral als mensen vaak geluid horen op dit niveau.

Soorten gehoorbescherming

  • Schuimpluggen
  • Universele oordoppen
  • Oorkappen
  • Otoplastieken

Schuimpluggen

Schuimpluggen zijn herkenbaar als de stukjes schuim die in het oor worden gedraaid. Ze zijn het voordeligst in aanschaf, maar wel bedoeld voor eenmalig gebruik.

Universele Oordoppen

Universele oordoppen kun je vaak herkennen aan de felle kleur. Ze moeten diep in de gehoorgang worden ingebracht zodat ze een goede dempende werking hebben. Deze oordoppen zijn overal verkrijgbaar en zijn gemaakt om meerdere malen te gebruiken. Ze bevatten vaak speciale filters. Een groot nadeel van deze oordopjes is dat ze de geluiden altijd lineair dempen, waardoor de kwaliteit van bijvoorbeeld muziek minder goed blijft. Ook zijn stemmen minder goed te horen waardoor sommige mensen een geïsoleerd gevoel krijgen.

Oorkappen

Oorkappen sluiten de gehoorgang met een holle kap. Deze kap is geïsoleerd en heeft hierdoor een geluiddempende werking. Er zijn oorkappen beschikbaar die direct aan een veiligheidshelm kunnen worden bevestigd. Een groot voordeel is dat bij incidentele momenten waar lawaai is, de kap snel opgezet kan worden. Een bekend nadeel bij oorkappen is dat deze niet prettig zitten en vaak zwaar kunnen voelen bij langdurig gebruik. Hierdoor is de draagacceptatie van mensen die deze oorkappen nodig hebben, lager dan bij op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken).

Otoplastieken

Otoplastieken zijn de beste oplossing voor gehoorbescherming. Doordat ze persoonlijk op maat gemaakt worden passen ze perfect in je oor en zijn ze zeer comfortabel om te dragen. Ze sluiten je gehoorgang perfect af en zijn zo klein en mooi afgewerkt dat je gehoorgang veilig gedempt wordt. Daarnaast is het materiaal van de otoplastieken gemaakt van een stevige massa waardoor ze meer geluid absorberen, en de filters zijn verwisselbaar. Een ander groot pluspunt is dat otoplastieken comfortabeler zijn om te dragen dan bijvoorbeeld oorkappen, omdat deze vaak heet en moeilijk te dragen zijn. En nog een voordeel wanneer je brildragend bent: je hebt geen last meer van de pootjes van je bril die vast komen te zitten onder de oorkappen.

  • Perfecte pasvorm
  • Erg comfortabel
  • Verwisselbare filters
  • Onzichtbaar
  • Geen last tijdens het dragen van een bril
  • Duurzame keuze
Otoplastieken

Otoplastieken bestellen?

Neem je jouw gehoor serieus en ga je voor optimale bescherming? Bestel dan hier otoplastieken op maat.

Share the Post:

Gerelateerde berichten